The Lemming Ready to Love

The Land of Avalon

Ready to love, de voorbode van de comeback vam The Lemming

 

landofavalon@yahoo.com

(The) Lemming, terug van nooit echt weggeweest, kan men beslist tot een van Nederlands' meest tot de verbeelding sprekende bands rekenen. De look van de licht excentrieke en mystieke frontman, Wally Mckey droeg daar zeker toe bij.

 

Ze scoorden tal van hits in binnen en buitenland die tot op heden actueel blijven. "Father John" haalde zelfs TOP OF THE POPS in de UK. De band tourde in die periode door gans Europa met bands als SMOKIE.

 

Soms was het even stil rond de band , en even leken ze te stoppen maar in 2002 herstartte Wally de band . Aanleiding was een Halloween party in de Hattemse bossen. Voortaan zal de band wel The Lemming heten.

 

Ook vandaag de dag blijft de band boeien. De samenstelling mag dan wel gewijzigd zijn, hun blitse imago is gebleven. Wally Mckey staat er ook weer even fris en energiek als voorheen, alsof de tijd is blijven stilstaan voor hem.

 

Een album en een nieuwe single kon dan ook niet uitblijven.

Eind 2015 bracht de band een compilatiealbum uit . Het werd een prachtige verzameling met een evenwicht tussen rock ballads en snelle pop- rock nummers.

Zopas is ook hun nieuwe single verschenen : "READY TO LOVE". Hieraan hebben twee bijzondere mensen meegewerkt: HOWARD HECKERS (drums en productie) en IAN BRECK STEWART (bas). Beiden zijn internationaal gekend door hun samenwerking met internationale grootheden als ROGER HODGSON (Ex SUPERTRAMP).

Howard Heckers is tevens al jaren de vaste geluidsman van o.a. Roger Hodgson, Liza Minnelli, Melanie en tal van andere grootheden.

De gitarist van de band, GUY RENARDEAU heeft dan weer zijn sporen verdiend in de filmmuziek. Zo schreef hij de muziek voor een film van PAUL VERHOEVEN en zal hij in 2016 voor de film van JOE FERRO de muziek voor zijn rekening nemen.

 

Het nummer zelf gaat over iemand die door tegenslagen getekend, zowat verstikte in de eenzaamheid en zichzelf trachtte te overtuigen dat het goed was zo, tot die ene dag dat die ene voor hem stond.

 

"Ready to Love" is de voorloper van het aankomende nieuwe album "Moving Paradise" .

 

In maart zal het nummer ook verschijnen op een compilatiealbum in Duitsland.

 

 

 

Productie: H. Heckers

Componist: Guy Chambers; Pat Monahan

Tekst: Guy Chambers; Pat Monahan

Muziekuitgeverij: Sony ATV Music Publishing LLC

Label: The land of Avalon

Promotie: Belned promotions

contact: belnedrecords@gmail.com

Copyright the Land of Avalon ©

All Rights Reserved